Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki

PODPROGRAM 2017- EFEKTY

Utworzono dnia 17.07.2018

PODPROGRAM 2017 – efekty 

1. Ośrodek Pomocy Społecznej w Byczynie przy współpracy z Bankiem Żywności  w Opolu realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie sierpień 2017 – czerwiec 2018.

2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:     

  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);   
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • mięsne ( szynka drobiowa, wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe ( gulasz wieprzowy z warzywami).

3.  Pomoc żywnościowa trafiła do 620 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu  Gminy Byczyna

4.  Wydaliśmy osobom potrzebującym:

- 32 568 ton żywności;

-  620 paczek żywnościowych.

5. W ramach Podprogramu 2017 dla osób korzystających z pomocy żywnościowej w Gminie Byczyna przeprowadzono 1 warsztat edukacyjny, w których wzięło udział 30 uczestników.

Zegar

Kalendarium

Marzec 2024
Pon Wt Śr Czw Pt Sb Nie
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Imieniny